Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Handgemaakt in Napels, Italië - sinds 1998

Gratis ledergel & katoenen zakje

Werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis

Gratis verzending & retourneren

Onderhoud & Verzorging

Investeer in een goed paar Italiaanse handschoenen

Het kopen van een mooi paar handgemaakte Italiaanse handschoenen is een goede investering in een product dat met de juiste verzorging en onderhoud, jarenlang meegaat. De handschoenen van Fratelli Orsini zijn stevig, duurzaam en kwalitatief hoogwaardig. Met een beetje onderhoud en liefde gaan ze echter nog langer mee. Beter voor u en beter voor uw portemonnee. Omdat wij, net zoals u, willen dat u de Fratelli Orsini handschoenen jarenlang kunt blijven dragen, hebben we een aantal tips op een rijtje gezet om uw leren en suède handschoenen zo goed mogelijk te onderhouden en te verzorgen.

Houd uw handschoenen schoon met het katoenen zakje

De makkelijkste manier om uw leren en suède handschoenen schoon te houden is om ze na het dragen niet zomaar in uw tas, of zakken van uw jas te stoppen, maar op te bergen in het mooie velvet zakje. Dit luxe zakje ontvangt u gratis bij uw bestelling van de handschoenen. Het velvet zakje zorgt er bovendien voor dat u uw leren en suède handschoenen altijd als paar bij elkaar houdt en dus niet kwijtraakt.

Verzorg de handschoenen met de Fratelli Orsini ledergel

Het grote voordeel van de leren handschoenen van Fratelli Orsini is dat alle winterhandschoenen volledig wind- en waterdicht zijn. Om uw Italiaanse handschoenen nog beter bestand te maken tegen regenachtig en koud weer, raden wij u aan om ze te impregneren met onze speciale ledergel (helaas niet geschikt voor suède handschoenen). De ledergel krijgt u gratis bij elk paar handschoenen.

U brengt de ledergel aan met een doek, terwijl u ronddraaiende bewegingen maakt op het leer. Laat de leren handschoenen hierna weer goed drogen. Zodra de ledergel goed is ingetrokken in het leer, zult u merken dat het leer weer soepel aanvoelt, zijn oorspronkelijke glans terug heeft en nog beter waterafstotend is. Door het goed impregneren van uw leren handschoenen zorgt u ervoor dat uw handen weer lekker warm en droog blijven tijdens het koude weer.

Het schoonmaken van de leren handschoenen

De leren handschoen van Fratelli Orsini moet u, in principe zoals elke leren handschoen, zo min mogelijk wassen. Als u dit te vaak doet, kan dit schadelijk zijn voor het leer en kan de handschoen zijn glans en vocht afstotende functie verliezen. Natuurlijk kan het geen kwaad om de leren handschoen af en toe handmatig schoon te maken. Doe uw leren handschoenen daarom dan ook nooit in de wasmachine want daar kan het leer absoluut niet tegen! De beste manier om uw leren handschoenen schoon te maken is om ze met een vochtige doek (niet te nat) af te deppen met een beetje water terwijl u de handschoen draagt. Hierdoor verwijdert u het vuil dat in de loop van de tijd in het leer is gaan zitten. Om de goede kwaliteit van de leren handschoenen te behouden raden wij u aan om uw handschoenen 2 maal per winter handmatig schoon te maken.

Het drogen van de leren handschoenen

Nadat u de leren handschoenen handmatig hebt schoongemaakt, is het belangrijk om de handschoenen goed te laten drogen. Omdat leer niet te lang nat of vochtig mag blijven, raden wij u aan om de leren handschoenen staand te drogen. Laat de handschoenen drogen op kamertemperatuur en vermijd het gebruik van de zon, of kunstmatige warmtebronnen zoals een verwarming of een droger. Zeker als uw leren handschoenen al een aantal jaar oud zijn, is het aan te raden om tijdens het drogen de handschoen een aantal keer aan te trekken. Hierdoor vormt u de handschoenen weer naar uw hand en behoudt u de originele pasvorm van de leren handschoenen.