De juiste maat handschoenen is belangrijk
Bij het kopen van jouw leren en suède dames of heren handschoenen, is het belangrijk dat de maat van je handschoenen overeenkomt met de maat van je hand. Goed passende leren of suède handschoenen is essentieel voor de vorm van de handschoenen maar ook voor de functionaliteit van de handschoenen. Bij Fratelli Orsini maken we gebruik van Europese maatvoering. Een te kleine maat leren of suède handschoenen zal je handen afknellen, een te grote maat handschoenen zal niet volledig aansluiten op je hand en daardoor zal de functionaliteit om warmte vast te houden verminderen. 

Welke maat handschoenen heb ik?
Bij Fratelli Orsini proberen wij je uiteraard zo goed mogelijk te helpen bij de keuze voor een mooi paar leren of suède handschoenen, en de daarbij horende maat. De meest accurate manier om je handschoenen maat te achterhalen is door je handomtrek te meten met een lintmeter. Heb je geen lintmeter, dan kan je ook een touwtje gebruiken om je handomtrek vast te stellen en dit touwtje langs een liniaal of rolmaat leggen. 
Geen lintmeter of zijn de handschoenen een cadeautje?
Als de handschoenen gekocht worden als cadeautje, is het natuurlijk lastig te achterhalen welke handomtrek diegene heeft. Daar hebben we iets op bedacht! Wij zijn er namelijk achter gekomen dat de maat van de handschoenen sterk overeenkomt met de schoenmaat. Lees in de tabel hieronder de schoenmaat af om de handschoenen maat te vinden. 
Verkeerde maat? Ruil ze gratis om
Indien achteraf toch blijkt dat de gekozen maat te groot of te klein is, kan je de handschoenen gratis omruilen voor een andere maat. Lees hier hoe je de handschoenen gratis kan ruilen voor een andere maat.